Ana içeriğe atla

Drupal 8 Etkinlik Takvimi Oluşturma

Etkinliklerle uğraşan sitelerde daha önce çalışmışsanız, muhtemelen bir takvim ekranı oluşturmanız istenmiştir. Bu makalede, Drupal 8 için Calendar Module'ünü ile temel etkinlik takvimini oluşturacağız.
Samet Yaman
Samet Yaman
10 dakika okuma süresi
drupal-8-etkinlik-takvimi-olusturma

Güncelleme 22 Şubat 2018: Görüntüleme şablonu kullanmaya gerek kalmamasını sağlayan bir çözüm eklendi. Mevcut bir görünüm üzerinden bir blok oluşturmaya çalışıyorsanız ikinci yol size yardımcı olacaktır.

Etkinlik İçeriği Türünü Yapılandırma

Örneğimizde olayları kurgulamak adına Article içerik türüne bir Tarih (Date) alanı ekledik.

Bilgi: Takvim alanına herhangi bir içerik türünü, bir Tarih (Date) alanına sahip olduğu sürece koyabilirsiniz.

1.Yol: Şablon Kullanarak Takvim Oluşturma

Öncelikle bir görünüm oluşturmak için Yapı > Görünümler > Şablon'a (Structure > Views > Add view from template page) (admin/structure/views/template/list) tıklıyoruz. Burada, tarih alanımız için bir takvim oluşturmamızı sağlayan şablonu seçiyoruz. Açılan sayfada alttaki resimde gördüğümüz mavi olarak seçili olan Tarih alanımızın bulunduğu seçeneğin yanındaki Add butonuna basıyoruz.

Hemen ardından oluşacak sayfa ile ilgili girmemiz gereken birkaç bilginin olduğu bu form sayfası bizleri karşılıyor.

İlgili bölümleri doldurduktan sonra Create View butonuna basarak takvim sayfamızın görünümünü oluşturmuş oluyoruz. Görünüm için düzenleme sayfası karşımıza geliyor ve bu sayfada dilerseniz takvim url adresini (path kısmından), sayfa ismini (title kısmından), sayfa içeriğini (fields kısmından) vs. değiştirebilirsiniz.

Önemli! Bütün ayarlamaları yaptıktan sonra bu düzenleme penceresinin hemen sol altında bulunan mavi Save butonuna basmayı unutmayın.

Az önce yaptığımız ayarlar sonrasında path kısmında yazılı olan text, bizim görünümümüzün sitedeki konumu olduğu için sitenizde siteniz/path-kısmında-yazan şeklinde sayfaya girebilirsiniz. Biz bu adresi sitemiz/makale_takvimi şeklinde oluşturduk. Bu adrese girdiğimizde aşağıdaki gibi bir ekran bizleri karşılıyor.

Article içerik tipinde yeni içerikler oluşturdukça bu takvim sayfasının da dolduğunu göreceksiniz. Başka bir içerikte görüşmek üzere, hoşçakalın.

Ofislerimiz

Drupart Locations

Ofislerimiz

Drupart AR-GE

GOSB Teknopark Hi-Tech Bina 3.Kat B3 Gebze - KOCAELİ

+90 262 678 8872

+90 216 706 12 58 

[email protected]

Londra

151 West Green Road, London, England

+44 203 815 6478

[email protected]

Newark

112 Capitol Trail Suite, A437 Newark DE, 19711

+1 (740) 666 6255

[email protected]

Wiesbaden

Hinterbergstraße 27
65207 Wiesbaden
Deutschland

+49 (0) 6151 – 492 70 23

[email protected]